Corporate story

In opdracht van de Hogeschool van Amsterdam, minor Schrijven in Opdracht
Goedendag. Good day. Buen dia. Yawm jayid (يوم جيد). Mijn naam is Amsterdam, mensen kennen mij ook wel als Mokum. De meeste kennen mij als de hoofdstad van Nederland. Ik ben wereldberoemd en ik ben praktisch overal wel te vinden. In muziek maar ook in films. Kunst van zowel Nederlandse bodem als internationaal. En natuurlijk de ansichtkaarten. Wat ik belangrijk vind is creativiteit, innovatie en handelsgeest.


Ik bezit prachtige oude grachtenpanden waar ik best een beetje trots op ben. Ook bezit ik een vliegveld en een bos. Verschillende industrieterreinen voor de vracht van binnen en buitenland. Ja, die handelsgeest blijft er in he? Ook toeristen zijn bij mij van harte welkom. Bij mij vind je een aantal toprestaurants maar ook pop up stores met veganistische lekkernijen. Zoals je leest, ben ik heel divers en sta open voor een hoop dingen. Ik ben hier erg trots op. Maar dat is nog niet alles. Bij mij wonen 180 nationaliteiten wat voor veel diversiteit zorgt. Al sinds de 17e eeuw neem ik personen op die in hun eigen land niet veilig zijn vanwege een andere overtuiging of ideeën. Ik heette en heet hen, van harte welkom. Je mag lekker jezelf zijn. We vieren ook jaarlijks uitbundig dat iedereen lekker zichzelf mag zijn met een festijn waar ik altijd veel plezier uit haal. Misschien raad je het al, ik heb het over de Gay Pride. Prachtige boten versierd met de gekste kleuren, feestvierende mensen in de mooiste kleding en een hoop blije gezichten. Ik ben er gek op. Wat het afval betreft, daar knijp ik op deze dag een oogje dicht. Heb maar veel plezier allemaal.


Om nog even door te gaan op het bieden van geborgenheid, wil ik ook nog graag een woordje wijden aan de prostituees op de Wallen. Het is een omstreden onderwerp in de media en mensen geven graag hun mening hierover. Toch hebben deze dames en heren, met een lichaam waar je u tegen zegt, een speciaal plekje in mijn hart. Voor mij zijn zij een stukje cultureel erfgoed waarvan ik hoop nog lang te mogen genieten. Zoals je leest, zijn er al een hoop soorten mensen voorbijgekomen.
Maar ik ben nog niet klaar. Studenten. Ja jongens, jullie wonen niet in de grootste kamers, maar zeg nou zelf, dat heeft ook wel zijn charmes toch? Zuipend tot in de late uurtjes om vervolgens de volgende dag weer fris (of brak) in de schoolbanken te zitten. Zonder jullie zou de stad niet hetzelfde zijn. Jullie houden het bruisend. En al jaren ben ik gek op jullie. Geniet maar lekker van jullie tijd hier.


Lieve mensen van Noord, Zuid, Oost, West en alles wat er tussenin ligt. Ondanks de negatieve berichtgeving in de media, weet ik dat jullie het prima met elkaar kunnen vinden. Ik bied een inclusieve stad die door jullie wordt mogelijk gemaakt.
Waar zou ik zijn zonder jullie? Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *